Hodnocení turnaje MOS v Čerčanech výběru U11

Datum: Pondělí 12.11.2018 12:53Zobrazeno: 686x
Turnaj OFS U11 dne 9. 10. 2018 v Čerčanech.

Proces přípravy na tento turnaj započal na konci letních prázdnin, kdy většina okresních týmů tohoto ročníků začala s přípravou na novou sezonu. Chtěli jsme, aby v týmu byly hráči, kteří ve svých týmech vynikají nejen v HČJ, ale zároveň se snaží o týmové pojetí hry, bojovnost a disciplínu. V některých případech jsme v konečné nominaci upřednostnily souhru týmových spoluhráčů (dvojic, trojic)

Nominace do tréninkového procesu výběru OFS U 11.

V této širší nominaci se objevilo bez mála 30 hráčů této věkové kategorie, v zastoupení 11 okresních týmu Benešovska. Přestože byl tento výběr cílen na hráče ročníku 2008, v této nominaci se objevily hned tři hráči ročníku 2009, kteří si svými výkony a zaujetím pro hru o nominaci jednoznačně řekli.

S výběrem hráčů do této širší nominace mi pomohlo to, že se v ní neustále pohybuji již několik let. Spoustu hráčů vídám ve spoustě zápasech, mám je nakoukané,  a vím co umí. Spoustu jich znám i po charakterové stránce, některé z nich jsme chtěli, nebo stále chceme do našeho klubu SK Benešov.

Některé hráče, které nemáme tolik na očích, nám doporučily sami trenéři jednotlivých týmů, které jsme oslovily a oni nám vyšli vstříc a dle svého uvážení do výběru děti poslali.

Tréninkový proces.
Proces  složený ze dvou tréninkových jednotek o 1,5 hodinách, kdy první byla zaměřena na pohybové, koordinační, rychlostní dovednosti hráče, v návaznosti na práci s míčem. Druhá tréninková jednotka, byla kompletně zaměřena na HČJ v modelovém utkání s hráči SK Benešov ročníku 2007, tedy hráči o rok až dva staršímy. Toto řešení jsem vybral záměrně, abych se přesvědčil zda se hráči nebojí tvořit hru proti i o hlavu větším dětem, nebojí se jít do kličky, do souboje. S tím, že tyto hráči podstupují takové  souboje běžně ve svých klubech v rámci okresních soutěží přípravek, nebo mladších žáků, považoval jsem toto řešení za správné.

Moje úvaha byla správná a hráči se s tím popasovali velice úspěšně a mi všichni jsme byli z jejich výkonů potěšeni.

S tréninkovým procesem jsme byli spokojeni jak mi trenéři, tak samotní hráči které vše bavilo a těšily se na další trénink.

Tento proces tréninku ovlivnila pouze nemoc některých hráčů, které jsme tedy museli na prvním, či druhém tréninku omluvit. V časech obou TJ probíhaly také dohrávky MU jak přípravek, tak i ml. žáků. Po dohodách s trenéry jejich mateřských klubů jsme upřednostnily jejich zájmy a hráče jim nechali k dispozici pro MU.

konečná nominace.
V hracím systému turnaje U11  5+ 1 na dvou hřištích současně a možnosti nominovat až 22 hráčů, jsme chtěli dát příležitost co nejvíce hráčům ukázat co umí, a možnost poměřit se svými vrstevníky z jiných okresů. V konečné nominaci se objevilo 20 hráčů včetně všech tří hráčů ročníku 2009. Večer před turnajem a ráno v den turnaje mi dorazili tři omluvenky(nemoc). Na hřiště v Čerčanech nám tedy dorazilo 17 hráčů. Z připraveného rozložení hráčů do týmů, nebylo nic a museli jsme lehce improvizovat.Turnaj jsme odehráli se ctí. V zápasech se objevovaly akce které se nám trenérům velice líbily, kluci bojovali a celý turnaj poctivě odmakali. Objevovali se ale i chyby, které jsme si s hráči vysvětlili a nabídli jim pomocnou ruku v řešení těchto situací. Snažily jsme se, aby hráči sami našly řešení situace a předvedli nám to ve hře. V důsledku menšího počtu hráčů si všichni dostatečně zahráli a předvedli, že fotbal na okrese Benešov se nedělá špatně.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům, trenérům, kteří mi s touto akcí pomohli. Poděkovat chci také všem činovníkům klubů, kteří nám své hráče propůjčily, snad i jim účast jejich hráčů na turnaji udělala radost.

S některými trenéry jsme po turnaji konzultovali výkony jejich zástupců a probírali jejich další fotbalový rozvoj.

Speciální poděkování patří Matějovi Voráčkovi za komunikaci s kluby, za organizaci turnaje a za stálou podporu rozvoje mládežnického fotbalu na Benešovsku. Diky

Brejla Luboš, trenér výběrů OFS Benešov U11
Související skupiny

Hledat

Partneři

sponzoři
  • Ferdinand

Náhodné foto

Aktiv klubů 2004
Aktiv klubů 2004
prodejna v Benešově
prodejna v Benešově
 
^